Helyi közélet

2024.05.04. 08:00

Makói lehet az év cukormentes tortája

Szabó Imre

Papp Dániel a döntőbe jutott torta szeletével. Fotó: Szabó Imre

A makói Papp Cukrászda benevezett a Magyarország Cukormentes Tortája versenybe, és a Landori mogyoró bejutott a döntőbe, a legjobb hat közé.

Egyrészt azért, mert sokan igényelnek ilyen süteményeket – a húgom például gluténérzékeny –, másrészt mert cukormentes tortát készíteni komoly szakmai kihívás 

– mondta Papp Dániel, amikor arról kérdeztük, mi motiválta a jelentkezésre. 

Fotó: Szabó Imre 

A Landori mogyoróhoz az ihletet az adta, hogy Dániel nagyszüleinek régen volt egy Maros-parti, azaz landori kiskertje, ahol többek között mogyorófák is voltak. A piskótája mandulalisztes, rajta ropogós málnás-mogyorós réteg van, amire feketeribizli-püré és fehér csokoládés mogyoró mousse került. Az egészet tejcsokoládés áthúzóval fedték le. A receptet a zsűri előzetes javaslatai alapján picit módosították. 

Az, hogy melyik cukormentes tortát ítéli a zsűri a legjobbnak, hivatalosan augusztus huszadika előtt derül ki. Akármilyen helyezést ér el, a landorit augusztus 20-a után a cukrászdában meg lehet majd kóstolni.  

Fotó: Szabó Imre 

A Papp Cukrászda tavaly benevezett finomsága, a Kikelet egyébként megnyerte abban az évben a cukormentes torták versenyét. Megálmodója Lawal-Papp Zsófia volt – azaz aki az ihletet adta bátyjának, Dánielnek a Landori mogyoróhoz. Most azért nem ő jelentkezett, mert közben még szebb és fontosabb feladatra koncentrál: édesanya lett.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában